Mug cake
20 maart 2020 in Voeding

Mug Cake

Een ontbijt cake-je van havermout dat in 3 minuten klaar is. Klinkt goed he? Is het het ook, super simpel en zo lekker!

Je kan dit ontbijtrecept ook in de oven maken. Maak het dan in een hittebestendig schaaltje en zet deze zo’n 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

 

Ik gebruik blauwe besjes, wat hazelnoten en kokos. Superlekker. Je kunt ook ander fruit gebruiken of wat gedroogde cranberries of rozijnen toevoegen. Mmmm. Net wat jezelf lekker vindt. De basis is havermout met banaan. Want dat geeft zo’n lekkere zoete smaak. En voor de langslapers, als je alles de avond van te voren al mengt, hoef je het ’s ochtends alleen nog even in de magnetron te zetten. Perfect ontbijtje dus.

 

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

 

 

Zo maak je het:

 

Neem een grote mok en prak de banaan glad met een vork. Meng het eitje er doorheen. 

Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer door.

Voeg de gehakte hazelnoten, de gerapste kokos en wat blauwe bessen toe. Meng het nog even kort.

Zet de mug cake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

 

Keer de mug cake om op een bordje of lepel hem zo uit de mok op.

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht