Van pleeg naar health coach
20 maart 2020 in Nieuws

~Van pleeg naar healthcoach!~

Van het verplegen van chronisch zieken, naar het zorgen voor geluk en fitheid bij gezonde mensen

Ik vind het belangrijk dat jullie wat meer over mij te weten komen.

Daarom deel ik graag dit proces met jullie!


20 jaar geleden draaide ik mijn eerste diensten als leerling-verpleegkundige in het toenmalige Baronie ziekenhuis in Breda!

Na 4 jaar haalde ik mijn diploma. In die 4 jaar tijd, ben ik versneld volwassen geworden en veel geleerd. Want je maakt wat mee als verpleegkundige! Wat een totaal aantal verschillende mensen en situaties kom je tegen, dat zorgt er wel voor dat je door het leven wordt gehard. Terwijl mijn vriendinnen nog feestend en studerend door het leven gingen, werkte ik bovenop mijn studie knetterhard mijn 36uur/week in het ziekenhuis.

Ik werkte met veel zin in een gezellige werkomgeving en dat gaf me toen nog genoeg voldoening.

Dezelfde zomer dat ik mijn diploma behaalde leerde ik ook mijn man kennen, op een vakantie. Dan ben je opeens verliefd op een man helemaal uit Purmerend….We waren er al snel achter dat die liefde op afstand niks voor ons was. De keuze was snel gemaakt voor mij, ik besloot te verhuizen naar Amsterdam. Na 1 jaar woonden we samen in west op 3 hoog achter…..hahahah echt! Pfff

Ik liet alles achter in Brabant, m’n familie, huis, werk en vriendinnen en ik begon een nieuw leven met nieuw werk als leerling-dialyseverpleegkundige in Amsterdam.


De vacature als leerling-verpleegkundige had ik gevonden in de krant en daarop heb ik gesolliciteerd. Mede omdat de mindere ORT me wel aantrok.

Een enorm pittige tijd, met vèèèèèl heimwee. Echt het was vreselijk. De afdeling waar ik begon te werken was nou niet wat je noemt gezellig en meelevend. Ik heb het daar heel zwaar gehad. Maar ook daar heb ik veel geleerd, met name het voor mezelf opkomen.

Het werk als dialyseverpleegkundige was interessant, maar ik merkte gaandeweg de tijd verstreek, dat het niet het werk en de werkplek was waar mijn hart lag. Om het voor mezelf toch nog uitdagend te maken, heb ik toen gesolliciteerd bij een detacheringsbureau in de zorg, ik was als èèn van de eerste dialyseverpleegkundigen gedetacheerd in de zorg!


Voor mijn werk reed ik grote afstanden, door het hele land. 4 Maanden alleen maar avonddiensten gedraaid in Arnhem, omdat dagdiensten toch echt niet gingen lukken met die afstand van Purmerend-Arnhem. Daarna werd ik 3 maanden gestationeerd in Den Haag zuid, daarna Leiden en vervolgens weer Den Haag. Er was uitdaging genoeg om dit allemaal vol te houden. Het werk als gedetacheerd verpleegkundige op zich was relaxt, geen werkgroepen en afdelingsrumoer, want ik hoorde er toch niet bij! Voor die tijd was het prima, maar ik had uiteindelijk toch wel het verlangen weer ergens bij te horen!

Toen kwam er een vacature langs in Hoorn…..en daar werd ik aangenomen.

Hier heb ik uiteindelijk 11 jaar gewerkt, in deze tijd kreeg ik mijn 2 schatten van kinderen en ging ik van fulltimer naar parttimer. En dat vond ik prima, met het gevoel: laat nou maar eens iemand anders die kar trekken….

In de loop der tijd merkte ik, dat door de veranderende gezondheidszorg, mijn plezier in het werk begon te beïnvloeden. Zoveel regels en (im)populaire maatregelen volgden….


Die dubbelchecks, de werkgroepen en afspraak/regels op afspraak/regels waarvan sommige ik echt het nut niet snapte, het begon me steeds meer tegen te staan. Het eigenlijke werk aan bed werd erdoor beïnvloed. Het leek steeds meer te gaan om de afdelingsregels, dan om mensenwerk. Ik kon nergens meer voor mijn gevoel me zelf in kwijt. Alles lag aan banden, want regels waren er om te worden opgevolgd. Ik begon er steeds meer een antipathie tegen te krijgen. Waar was nog het gevoel van voldoening na mijn werk?


Ik was goed in mijn werl, maar om nou te zeggen dat ik dit echt wilde voor de rest van mn leven…..

Het begon me steeds meer energie te kosten om me aan te blijven passen.

Het plezier was weg, keer op keer heb ik mezelf weer opgepept en ben zelfs dingen gaan doen waar mijn liefde juist niet lag. Omdat ik dacht dan daag ik mezelf uit…..maar het zorgde er juist alleen maar voor dat ik verder vervreemd raakte.

In mijn privé was ik na wat pittige tijden op een punt aangekomen dat ik flink met mezelf aan de gang wilde gaan. Met name fysiek. Ik begon dan ook met krachttraining. Met behulp van een personal coach bij pbp, heb ik 6 maanden hard gewerkt aan een beter fysiek! Ik kreeg meer kracht en was fitter dan ooit. Het intrigeerde me, dat wanneer je hard aan je fysiek werkt, je vanzelf ook mentaal in een betere conditie komt. Het is een samenhangend geheel. En dit samen met goede gezonde voeding maakt je super sterk!!

Ik genoot van mijn nieuwe krachten en zag het worden van coach als een uitdaging! Ik ben dan ook personal body coach geworden….

Het geeft me zoveel voldoening mensen te helpen met hun voeding, training en herstel! Ditzelfde gevoel had ik ooit, lang geleden, ook toen ik in het ziekenhuis begon.


Omdat ik gefascineerd ben naar gezonde voeding, heb ik me in 1,5 jaar tijd laten omscholen naar voedingsdeskundige en gewichtsconsulent. Ik volgde er ook nog een opleiding coaching bij, om mijn persoonlijke coaching naar een hoger niveau te brengen.

Ondertussen werd het steeds gekker op de afdeling waar ik werkte in het ziekenhuis, de ene impopulaire maatregel na de ander volgde en begin dit jaar was de hernieuwde manier van dienstplanning, de druppel die de emmer deed overlopen.

Ook mijn man zag dat ik allang niet meer gelukkig was in het werk als pleeg op die afdeling….Samen hebben wij toen de knoop doorgehakt en heb ik mijn baan opgezegd!


Ik moet je zeggen, wat een goed gevoel gaf dat zeg. Die bevrijding, jeetje wat gaaf.

2 maanden moest ik nog werken in het ziekenhuis en ondertussen werkte in thuis keihard aan de plannen om voor mezelf te gaan beginnen.

Wat een energie kreeg ik van alle plannen, ik heb alles uitgeschreven en er een ondernemingsplan van gemaakt. Op die manier begon het steeds meer te leven en B-fit&healthy begon er steeds beter uit te zien. Stap voor stap….van logo naar de eerste proefpersonen die ik vrijblijvend ging coachen, om maar ervaring op te doen. Het kreeg steeds meer vorm en ik werd met de maand enthousiaster!

Nu eind 2016 heb ik mijn eerste echte betalende klanten en staat mijn zaak. De website is opgebouwd en als digibeet weet ik er al aardig weg mee om zelf mijn site te beheren. Hey, ik was eerst pleeg hè, geen onderneemster, secretaresse of schrijfster of webbeheerder! En dat is juist het gave ervan, dat ik nu mag doen wat ik graag doe.


Ik ben rete trots op alles wat ik nu al zelf heb neergezet!!

Ook ik leer elke dag weer bij, want je bent nooit klaar!

Mijn coach is ook tevreden, ja ook coaches worden gecoacht….ik vind het zo belangrijk mezelf steeds weer te ontwikkelen.

Nu ik 40 ben geworden, doe ik eindelijk dat waar ik heel blij en gelukkig van word! Ik krijg er zo’n energie van en krijg elke keer weer een voldaan gevoel als ik met een klant heb gewerkt! Omdat ik zie, dat wat ik met ze doe, echt werkt

Elke dag mijn missie volgen, namelijk met veel passie mensen helpen, bij het maken van bewuste gezonde keuzes, zodat ze weer fit en gelukkig door het leven gaan!


Ze vallen af door het veranderde eetpatroon en ze maken ook mentaal een proces door

Het is zo gaaf om te zien dat mensen ook zo gelukkig worden van fit zijn. Ze gaan weer houden van hun lichaam en zijn weer trots op wie ze zijn. Ze worden zich steeds meer bewust van wat ze eten en drinken, want hun lichaam is hun tempel!

Ze werken keihard aan zichzelf, aan een beter fysiek en ondertussen worden ze ook mentaal sterker. In dit hele proces ben ik hun steuntje in de rug en motivator. Ik maak ze bewust van keuzes, want altijd en overal zijn er keuzes te maken.

Ik leer ze ook dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven. Laat je niet leiden, bepaal zelf wat er gebeurt!! Voel jezelf geen slachtoffer, nee gaan staan voor je geluk, neem de leiding!!!

Luister naar jezelf, doe dat waar je gelukkig van word!

Werk aan de beste versie van jezelf……want je bent het meer dan waard!


Lieve groetjes

Rachelle

-x-


Deel dit verhaal
Terug naar overzicht