Vis ovenschotel met kappertjes & ansjovis
12 mei 2020 in Voeding

HOODFGERECHT | VIS | 4 PERSONEN | 30 MINUTEN


Wat heb je nodig?

* 4 visfilets, tilapia, pangang, koolvis of kabeljauw, scholfilets

* aardappelen op stukjes gesneden 400 gram

* blikje ansjovis

* potje met kappertjes

* ongeveer 20-30 kleine trostomaatjes

* een paar takjes tijm

* 50 gram olijven

* 50 gram feta kaas

* desgewenst wat knoflook


Aan de slag!


Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een grote ovenschaal uit je kast.

Leg alle ingrediƫnten op het aanrecht.


Kook de aardappelen 5 minuten voor, giet ze af en laat de afkoelen.

Snijdt ondertussen de tomaten en de vis op stukken. De vis niet te klein snijden, is juist lekekr als het wat groter blijft.

Laat de kappertjes uitlekken.


Snijdt de aardappelen in schijfjes of partjes, wat je wilt.

Leg de aardappelen op de bodem van de ovenschaal, en leg daarover heen de visstukken.

Leg op de vis met de kappertjes en olijven en tomaten. En doe tot slot de kleine ansjovissen erbij, leg deze verspreid over de schaal.

Deze geven namelijk hun heerlijke zoute smaak aan de rest van het gerecht af.


Zelf was ik nooit zo'n fan van ansjovis, maar sinds ik ze door deze ovenschotel doe, kan ik er geen genoeg van krijgen. Zelf de kinderen houden ervan!


Smakelijk!


Deel dit verhaal
Terug naar overzicht