• elke weekdag: 09:00 – 18:00, in de avond op aanvraag
  • .

met deze 5 tips verbeter jij jouw eetpatroon!

 

Met deze 5 tips, verbeter jij je eetpatroon!

1. VOEG MEER GROENTE TOE

Groentes zijn echte vitaminebommetjes. Daarbij zijn ze onmisbaar voor een gezonde darmflora. Vrij vertaald: een
fijn buikgevoel. Met groente doe je je lichaam een groot plezier. Om die aanbevolen 250 gram per dag te halen, eet je ze het liefst de hele dag. Denk dan aan een gezonde salade tussen de middag als lunch, met veel rauwkost. Je zit dan al snel aan 250 gram. En wanneer je dan in de middag als tussendoortje snacktomaatjes eet, of paprikareepjes met huttenkase, dan zit je al op 300 gram groenten op je dag. En dan heb je nog niet eens je avondeten gehad!

2. EET VOLKOREN

Misschien een open deur, maar hoe vaak eet jij nu echt volkorenbrood? En zijn je pasta- en rijstgerecht altijd met de volkorenvariant gemaakt? Je doet jezelf en je gezondheid er een groot plezier mee.

Wist je dat de vezels uit de volkoren producten belangrijk zijn voor een gezond cholesterolgehalte? Ook geven ze je een vol gevoel, waardoor je minder snel trek hebt in iets lekkers.

Tip: Zijn jullie nog niet helemaal gewend aan de smaak van volkorenpasta of zilvervliesrijst? Mix dan de volkoren versie met jullie favoriete witte pasta- of rijstvariant. Bij mijn gezin werkte dit perfect en nu eten ze alles volkoren, zelf de zilvervliesrijst is geen issue meer!

3. VARIEER MEER

Geen enkel product bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt en daarom is afwisseling zo belangrijk voor je gezondheid. Gooi je vaste ontbijt en lunchgewoontes eens op de schop. Niet elke ochtend dezelfde start van de dag, maar wissel bijvoorbeeld drie gezonde ontbijtjes af gedurende de week. Ook de lunch kan uit zoveel meer bestaan dan boterhammen. Houd er bijvoorbeeld 3 soorten lunch op na, de ene dag een salade, dan de volgende dag een groenten-omelet en dan kan je de 3e dag het houden op volkoren brood met gezond beleg.

Voeg voor het diner, elke week een nieuw gerecht toe aan je vaste weekmenu.

Wil je zien hoe je deze tips gebruikt om een bestaand recept te verbeteren? Bekijk dit voorbeeld van pasta met spinazie en spekjes.

4. LET OP ZOUT

Zout is aan tal van kant-en-klare voedingsmiddelen toegevoegd. Door minder uit pakjes en zakjes te eten en te kiezen voor minder bewerkte producten kun je de inname hiervan al drastisch beperken.

6 gram is de maximale hoeveelheid die we per dag binnen zouden moeten krijgen. 85% van de Nederlanders zit daar ruim boven.

Teveel zout is een echte sloper van je lichaam, je bloedvaten worden minder elastisch, je bloeddruk gaat omhoog en je houd teveel vocht vast.

Tip: gebruik verse kruiden zoals basilicum, rozemarijn, tijm en bieslook dit zijn echte smaakmakers voor je gerechten. Zo kun
je weer minder zout gebruiken en dat is een stuk gezonder.

5. KIES VOOR GOEDE VETTEN

Verzadigde vetten worden in verband gebracht met hart en vaatziekten en zitten voornamelijk in producten van dierlijke oorsprong, zoals melk, room, kaas en vlees. Onverzadigde vetten hebben deze nadelen niet. Vette vis, ongezouten noten, olijfolie en avocado’s bevatten veel onverzadigde vetten. Welke vetten je ook eet, ze leveren je lichaam veel energie. Beperk je tot kleine porties, kies de halfvolle of magere variant van een product of vervang het vette product door een minder vet alternatief.

Tip: Vind je 20+ of 30+ kaas uit de supermarkt niet zo lekker? Vraag je lokale kaaswinkel eens om een minder vette variant kaas. De smaak zal je positief verrassen.

*Bron BGN

Comment 1

  1. buy erectile dysfunction pills
    4 oktober 2019

    top erectile dysfunction pills buy erectile dysfunction pills top
    erectile dysfunction pills http://toperectiledysfunctionpills.com/

Write a comment