• elke weekdag: 09:00 – 18:00, in de avond op aanvraag
  • .
  • zaterdag: 12:00 - 16:00
  • .

Ovenschotel met Spaanse gehaktballetjes

HOOFDGERECHT | 4 PERSONEN | 45 MINUTEN + BEREIDING

wat heb je nodig?

  • 300 mager (runder)gehakt
  • 1 pot witte bonen (330g nettogewicht)
  • 400 g Italiaanse wokgroente
  • 500g passata di pomodoro (tomatenpuree)
  • 800g aardappelen, geschild, voorgekookt
  • ca. 15 verse groene en/of zwarte olijven
  • Paprikapoeder
  • Vloeibare margarine
  • Olijfolie

Aan de slag!

Hak de olijven fijn maar hou er een paar achter ter garnering. Mix het gehakt met de gehakte olijven en breng op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder. Braad de gehaktballetjes kort aan in een koekenpan met vloeibare margarine, ze hoeven niet door-en-door gaar te zijn. Doe de passata in een ovenschaal en leg hierin de wokgroente, witte bonen (eerst laten uitlekken), de aardappelen en de gehaktballetjes. Duw een beetje aan met een lepel, zodat de ingrediënten in de tomatenpuree zitten en giet er 50 ml water over. Voeg de achtergehouden olijven toe en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Bestrooi de schotel met extra paprikapoeder en laat 25-30 minuten in de oven garen.

Voedingswaarde

Bevat p.p. 37 g eiwit, 55 g koolhydraten, 26 g vet, 14 g vezel, 637 kcal. Met dit gerecht krijg je per persoon circa 200 gram groenten en peulvruchten binnen(*)

 

 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2016. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

Oranje bloemkoolcurry met ei en rijst 

HOOFDGERECHT | 20 MINUTEN | 4 PERSONEN

Wat heb je nodig?

  • 4 biologische of scharreleieren
  • 500 g bloemkoolroosjes (bijv. diepvries)
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400g, naturel)
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 300 g kikkererwten (blik of pot)
  • 125 ml zure room / sour cream
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma
  • Komijnpoeder
  • Korianderzaad
  • Kaneel

 

Aan de slag!

Kook de eieren hard, de rijst volgens gebruiksaanwijzing en de bloemkoolroosjes beetgaar. Snipper de ui en bak deze in 2 el vloeibare margarine. Voeg de tomatenblokjes toe aan de ui. Maak een mengsel van 3 tl gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 3 tl komijnpoeder, 2 tl gemalen korianderzaad en 2 tl kaneel. Voeg aan het tomaat-ui-mengsel toe en laat warm worden. Doe de gekookte bloemkool en de uitgelekte kikkererwten bij het mengsel en roer de sour cream erdoor. Eet samen met de gekookte rijst en het eitje.

Voedingswaarde

Bevat p.p. 22 g eiwit, 76 g koolhydraten, 15 g vet, waarvan 6 g verz. vet, 12 g vezels, 550 kcal. Met dit gerecht krijg je per persoon circa 250 gram groente binnen(*)

*bron BGN

Rauwe andijvie stamppot 

HOOFDGERECHT | 20 MIN | 4 PERSONEN

Een heel populaire groente deze maand in andijvie. Vooral het buitenste groene blad is rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen. Maak er een lekkere stamppot van!

 

Wat heb je nodig?

400 gram aardappels

600 gram rauwe andijvie

1 rode paprika

4 eieren

100 gram chevre

 

Hoe maak je het?

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze met wat melk tot een puree.

Verdeel de rauwe andijvie door de aardappelpuree en verdeel ook de paprika erdoor. Breng op smaak met wat peper en of nootmuskaat. Op het allerlaatst verdeel je de chevre eroverheen.

De eieren vind ik het lekkerste als ze zacht gekookt zijn, leg ze op je bord erbij en smullen maar!

 

Dit is een vegetarische versie, je kan het natuurlijk ook maken met uitgebakken magere spekjes en of een magere runderrookworst.

-X.

REGENBOOG RATATOUILLE

HOOFDGERECHT | 30 MIN. | 4 PERSONEN

Kijk nou hoe mooi en het is nog heerlijk ook!
Het lijkt een hoop werk, maar het valt reuze mee als je eenmaal het ritme te pakken hebt. Het snijden is het meeste werk!

Dit heb je nodig:
2 zoete aardappels, geschild
2 courgette
1 gele paprika

1 aubergine

1 rode paprika
1 grote rode ui
3 grote tomaten
Paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1 takje verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
2 teentjes knoflook
Zout en peper
Olijfolie

Ook nodig: ovenschaal(18 cm)

Erg handig: een mandoline of een keukenmachine met een opzetstuk voor dunne schijfjes. Natuurlijk kun je ook de schaafkant van een blokrasp gebruiken of zelf dunne plakjes (2-3 mm) snijden van de groente. Dan duurt het natuurlijk wel iets langer. Of je gebruikt een kaasschaaf, maar let dan wel op je vingers!

Verwarm je oven op 190 graden.

Vet de springvorm of ovenschaal in met wat olijfolie.

Snijd dunne plakjes van de zoete aardappel, courgette en paprika, ui en tomaten. Meng alles door elkaar en giet er een beetje olijfolie over. Doe de tijm en rozemarijn erbij, maal er peper en zout over en pers de twee teentjes knoflook uit.

Begin nu met het plaatsen van alle groenten. Begin met de buitenrand. Zet om en om plakjes zoete aardappel, tomaat, courgette, ui, paprika, aubergine achter elkaar totdat je de cirkel rond hebt. Vul daarna zo sierlijk mogelijk de opening in het midden op. Het hoeft allemaal niet te netjes… het is echt niet erg als je af en toe twee dezelfde plakjes achter elkaar gebruikt.

IT LOOKS GOOD & TASTE GREAT, see for your self…

Eet smakelijk

 

Liefs Rachelle

 

 

 

 

 

 

Gezondere variant hutspot met rookworst

Ingrediënten originele recept: Hutspot met rookworst

HOOFDGERECHT | 30 MIN. | 4 PERSONEN

  • 1 kilo aardappelen
  • 800 gram winterpeen
  • 300 gram uien
  • 50 gram roomboter
  • scheutje melk
  • zout/peper
  • 2 rookworsten (á 250 gram per stuk)

 

Voedingswaarde per persoon oud recept*:

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydr. (g) Vezels (g) Zout (g)

824

49,1

20,8

25,8

63,2

12,8

4

 

Ingrediënten aangepast recept: Husselpot met gerookte kip

HOOFDGERECHT | 30 MIN. | 4 PERSONEN

  • 500 gram knolselderij geschild, in blokjes
  • 500 gram pastinaak geschild, in blokjes
  • 300 gram uien, in ringen gesneden
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 500 gram winterpeen, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • theelepel kerriepoeder
  • theelepel pittige paprikapoeder
  • theelepel gemalen komijn
  • 400 gram gerookte kipfilet

 

Voedingswaarde per persoon nieuw recept*:

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydr. (g) Vezels (g) Zout (g)

420

13,9

2,5

23,7

40,8

17,5

2,2

 

Welke aanpassingen zijn er gedaan en waarom?

  • De hoeveelheid vezels is opgehoogd door de aardappels te vervangen door knolselderij en pastinaak.
  • De hoeveelheid (verzadigd) vet is verminderd door een magerder soort vlees te kiezen en geen puree (met roomboter) te maken.
  • De hoeveelheid zout is verlaagd door het gebruik van kruiden i.p.v. zout om het gerecht op smaak te brengen en door de hoeveelheid vlees per persoon iets te verminderen.

 

Hoe maak je dit recept?

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok. Bak op middelhoog vuur de uien aan, samen met de wortel en de paprika. Bak de kruiden even mee, blus af met 100 ml warm water. Zet het vuur laag en smoor de groenten in 15 minuten zachtjes gaar.  Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en warm de laatste minuten even mee. Kook ondertussen de knolselderij en pastinaak samen in 15 minuten gaar. Giet de knolselderij en pastinaak goed af. Hussel deze daarna door de groenten en kip in de wok. Eet smakelijk!

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2017. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

Sinterklaassoep 

Sinterklaassoep | hoofdgerecht | 4 personen

 

Wat heb je nodig

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 750 g tomaten
  • 1 takje tijm
  • 295 g gegrilde paprika
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml water
  • 2 runderbouillontabletten
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el water

 

Hoe maak je de soep?

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine blokjes en de tomaten in vieren. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 el olie uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel 5 min. op lage temperatuur.
  2. Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de tomaten, het water en het runderbouillontablet toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Voeg de gegrilde paprika toe en breng op smaak met peper. Pureer met de staafmixer. Verdeel de soep over de kommen. Roer de crème fraîche los met het water. Teken met behulp van een theelepel een crème fraîche-mijter in de soep. Serveer direct.

Bereidingstip:

Je kunt de soep t/m stap 3 een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op middelhoog vuur en ga vlak voor serveren verder met stap 4.

Serveertip:

Lekker met de sintstaf-soepstengels met

Sint­staf-soep­sten­gels met kaas

Wat heb je nodig

  • 1 ei
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 el blank sesamzaad

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol ondertussen het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed. Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis. Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid. Klop het ei los met wat peper en bestrijk er de stafjes mee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

 

Smakelijk eten!

Bananen pannenkoekjes !

Laat je weekend eens goed en anders beginnen, door deze heerlijke pannenkoekjes te maken!

 

Super simpel, lekker & gezond!

Deze gezonde pannenkoeken zijn super gezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Ik zou het mengsel wel even goed mixen, want alleen dan krijg je luchtige pancakes.

Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Ingrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes

1 rijpe banaan
2 eieren (M)
1 tl bakpoeder

 

Zo maak je het
Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in een keukenmachine of in een kom met een mixer. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.

Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin. Niet teveel mengsel tegelijk, anders wordt het omdraaien van het pannenkoekje zo moeilijk en valt het uit elkaar.

De bananen pannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.

EET SMAKELIJK -x

————————————————————————————-

Gezondere variant van cheesecake

Ingrediënten originele recept: Roomkaastaart (no bake-cheesecake)

TAART | 30 MIN. + opstijven | 12 PERSONEN

  • 250 gram sprits koeken
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 600 gram verse roomkaas (Mon Chou)
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 gram aardbeien, in schijfjes voor op de taart

 

Voedingswaarde per persoon oude recept*:

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydr. (g) Vezels (g) Zout (g)

449

36,5

22,3

6

23,8

0,5

0,5

 

Ingrediënten aangepast recept: Yoghurttaart

TAART | 25 MIN. + opstijven | 12 PERSONEN

  • 15 lange vingers (ong. 150 gram)
  • 500 ml magere yoghurt
  • 250 gram magere kwark
  • 500 gram aardbeien (of ander zoet fruit bv. perziken)
  • 10 blaadjes gelatine
  • suikervrije limonadesiroop aardbeien (of bv bosvruchten)

 

Voedingswaarde per persoon nieuwe recept*:

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydr. (g) Vezels (g) Zout (g)

96

0,6

0,2

6,1

15,6

0,6

0,08

 

Welke aanpassingen zijn er gedaan en waarom?

  • De hoeveelheid fruit is opgehoogd door het verdubbelen van de aardbeien.
  • De hoeveelheid (verzadigd) vet is verminderd door de keuze voor magere yoghurt en kwark in plaats van roomkaas en slagroom. Ook is er nu geen boter gebruikt voor de bodem.
  • De hoeveelheid zout is verlaagd door het vervangen van de gezouten roomboter en de spritsen.
  • Het aantal kcal is verlaagd door het gebruik van vetarme en suikervrije producten.

 

Hoe maak je dit recept?

Leg op de bodem van een springvorm van 24cm een velletje bakpapier (rondje uitknippen). Leg hierop de lange vingers en besprenkel deze rijkelijk met water. Hierdoor worden ze zwaarder, waardoor ze straks niet naar boven drijven. Week ondertussen de gelatine in een bakje koud water. Pureer de helft van de aardbeien (250 gram) en vermeng dit met de yoghurt en kwark. Zoet dit eventueel bij naar smaak, met een beetje suikervrije limonadesiroop. Verwarm 100 ml water en los hier de gelatine in op. Vermeng dit goed met het yoghurt/aardbeien/kwarkmengsel. Giet dit bovenop de lange vingers in de bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven voor minimaal 2-3 uur. Snijd de overgebleven 250 gram aardbeien in plakjes en garneer hiermee de taart.

 

 

 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2017. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik

———————————————————————————

Slimme Quiche            

Deze quiche is niet vet en en bevat veel minder calorieën dan anderen varianten, omdat je het met hüttekase maakt. Dit zorgt er tevens voor, dat het lekker luchtig is!

Als je de quiche bijvoorbeeld op zondagmiddag al maakt, dan hoef je hem bij thuiskomst op maandag alleen maar in de oven te zetten. Relaxt! want je kan in tussentijd, dat de quiche gaart even bijkomen van je dag! 

 

Dit heb je nodig:

500 gr broccoli (gekookt)

500 gr verse spinazie

4 eiwitten

2 eieren

400 gr hüttenkäse 

100 gr gerookte ham

75 gr geitenkaas (die kleine bolletjes zijn erg lekker en  of mozzarella (wat jij lekker vindt)

 

Zo maak je het:

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden en vet een bakvorm in met olie of bakspray. 

Maak de broccoli schoon en kook deze in 4 minuten gaar. 

In een wok roerbak je de spinazie. Dit zit in een grote zak en lijkt ontzettend veel, maar er blijft maar heel weinig over! Wanneer de spinazie gaar is, laat je het in een vergiet uitlekken, want doe je dit niet, dan blijft de quiche heel soppig. De afgegoten spinazie snijdt je nog even op de snijplank voordat je het in de bakvorm doet.

Splits de eieren en doe vervolgens de eieren en de hüttenkäse in de blender en meng dit goed door elkaar. 

Giet dit mengsel in een grote kom en doe daar vervolgens de afgegoten broccoli bij. Prak de broccoli fijn met een vork en breng dit op smaak met peper en zout. 

Als laatste doe je de ham (in stukjes) en spinazie erbij. Roer dit rustig door elkaar. Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de geitenkaas/mozzarella over de taart. 

 

Bak de quiche af in ongeveer 50-60 minuten. 

Het lekkerste is de taart als het warm is, maar je kunt hem ook afgekoeld lekker opeten.

Smakelijk!

 

kcal voor de gehele quiche 860

kwart stuk quiche 215 p.p

—————————————————————————-

Rozemarijnaardappeltjes uit de oven;

de gezondere variant van friet/patat

BIJGERECHT | 45 MIN. | 4 PERSONEN

 

Wat heb je nodig?

  • 600 gram stevige aardappelen, zoals Roseval
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • Peper en een snufje zout

 

Voedingswaarde per persoon van de rozemarijn-aardappeltjes*:

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydr. (g) Vezels (g) Zout (g)

206

6,7

1,0

4,0

30,7

3,0

0,21

Voedingswaarde per persoon van ovenfriet*:

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydr. (g) Vezels (g) Zout (g)

571

27,5

3,2

8,9

69,4

4,8

2,8

 

Welke aanpassingen zijn er gedaan en waarom?

Door de onderstaande aanpassingen levert dit bijgerecht je uiteindelijk minder dan de helft van de oorspronkelijke calorieën. En waar je zeker niet op inlevert is de smaak!

  • De kant-en-klare ovenfrieten zijn vervangen door verse aardappelen. Wat veel mensen niet weten is dat ovenfrieten al zijn voorgebakken en vaak ook al zijn gezouten en van andere toevoegingen zijn voorzien. Door verse aardappelen te gebruiken verlaag je de hoeveelheid vet en de hoeveelheid zout van dit bijgerecht.
  • Door het vervangen van het zout (dat je na het bakken op de friet strooit) door verse kruiden kun je de totale hoeveelheid zout nog verder verlagen.
  • Door de mayonaise te vervangen door halvanaise en bij de bereiding van het sausje deels gebruik te maken van magere kwark beperk je de hoeveelheid vet van dit bijgerecht nog verder.
  • Het knoflookteentje geeft extra smaak aan het sausje, hetgeen het toevoegen van extra zout overbodig maakt.

 

Hoe maak je dit recept?

Verwarm de oven op 180°C. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Snijd de aardappelen in partjes van ongeveer 3 cm dik (Schillen hoeft niet!). Verdeel de aardappelen over een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en doe er de fijngehakte rozemarijn bij. Bestrooi ze met peper en een snufje zout. Zorg dat je alles een beetje mengt, zodat de olie en kruiden goed over de aardappelpartjes worden verdeeld. Bak de aardappelen in ongeveer 45 minuten goudbruin. Controleer ze regelmatig en draai ze dan ook om. De aardappeltjes zijn op hun lekkerst goudbruin en knapperig vanbuiten, maar gaar en zacht vanbinnen.

Terwijl de aardappeltjes in de oven bakken maak je het sausje. Meng de halvanaise met de magere kwark en pers hier een teentje knoflook boven uit. Goed mengen en even in laten trekken.

 

Tip: Eet je aardappelen met schil. Dat scheelt bereidingstijd en levert je extra vezels en vitamine C op.

 

Tip: Vervang de rozemarijn door verse tijm of paprikapoeder.

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2017.

—————————————————————————–

Gevulde bolcourgette

HOOFDGERECHT | 45 MINUTEN | 4 PERSONEN

 

Wat heb je nodig?

4 bolcourgettes

teentjes knoflook

2 Rode uien

2 Winterpeen

2 Paprika

1 Aubergine

1 Blik gepelde tomaten

 

wat ga je doen

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

  1. Snijd het kapje (wel bewaren) van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees en de knoflook zo fijn mogelijk.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees en knoflook 5 min. op laag vuur. Giet eventueel overtollig vocht af.
  3. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui, met het vruchtvlees van de courgette en de knoflook 4 min.
  4. Schep de ui en het mengsel uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de peen, aubergine en paprika al omscheppend in 10 min in de saus van de gepelde tomaten, knapperig en gaar.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul de bolcourgettes met de ratatouille en schaaf de pecorino erboven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.

 

Tip:

Je kan het peen-paprika en auberginemengsel 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.

————————————————————————

Bananen-cake 

TUSSENDOORTJE | 1 UUR | 1 PERSOON

 

Heerlijk als lekkernij bij de koffie, of natuurlijk ook super als toetje!

 

Het is ook gewoon zo lekker, ik zou zeggen, probeer het zelf!
Absoluut niet moeilijk, hoef je geen bak-prinses voor te zijn. Zelfs de kinderen hier kunnen het zelf maken…en altijd succes-verzekerd!

GO FOR IT!

 

wat heb je nodig:

200 gram bloem 

80 gram suiker (ik gebruik rietsuiker)

1 zakje bakpoeder 

snufje kaneel en nootmuskaat

3 bananen, geprakt 

1 ei (of twee eiwitten)

5-6 eetlepels appelmoes, (hoe meer appelmoes, des te kleveriger de cake is) 

Rozijnen of noten 

 

hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).

Zeef de bloem, bakpoeder en doe de suiker, nootmuskaat en het snufje kaneel bij elkaar in een kom. Voeg de geprakte banaan, appelmoes en ei samen in een andere. Meng de natte ingrediënten door de droge tot een klonterige massa.

Voeg eventuele rozijnen en noten toe en giet het beslag in een ingevette cakevorm.

Bak de cake, afhankelijk van de hoogte ervan, in 45 to 55 minuten gaar. Ik controleer mijn cake altijd met een sate-prikker, als er namelijk niks meer aan blijft kleven, is hij goed en dus gaar!

Laat kort afkoelen voor je de cake aansnijd.

 

EET SMAKELIJK!

 

Rachelle

xx

x

groenten burgertjes

HOOFDGERECHT | 20 MINUTEN

 

Heb jij ook wel eens restjes groenten over van de dag ervoor? Zoals broccoli, snijbonen, spinazie of tuinboontjes.

Dan is dit een tip, als je het de andere dag makkelijk wil hebben. Het is snel klaar en super lekker!

Meng de groenten (wel gekookt) en een beetje 30+ kaas en 1 eitje door elkaar. Voege eventueel naar smaak wat kruiden toe en maak hier ballen van en druk ze plat.

Leg ze op een vel bakpapier en bak ze in een oven op 180 graden in een kwartiertje gaar.

Tussendoor wel eventjes draaien!

 

Eet smakelijk!

 ———————————————————————-

Pompoensoep

VOORGERECHT | 30 MINUTEN | 4 PERSONEN

Wat heb je nodig:

  • 1 grote fles-pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote winterpenen
  • 3 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 1 liter kraanwater
  • 1 kleine gember
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 druppels tabasco
  • 125 g demi-crème fraîche (bekertje)

 

hoe maak je het:

Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 min. gaar worden.

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.

 

Wedden dat jij na je (bos)wandeling net zo veel geniet van deze soep als dat ik altijd doe,

 

Smakelijk, x

——————————————————————————

Groenten ovenschotel

HOOFDGERECHT | 30 MINUTEN | 4 PERSONEN

 

wat heb je nodig:

  • 500gram kruimige aardappelen
  • 800 gram gebroken sperziebonen
  • 400 gram brocolli
  • 2 puntpaprika’s
  • 30+ kaas geraspt
  • tomaten in blokjes ongeveer een pond
  • 300 gram gehakt of kip
  • italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook

 

Hoe maak je het?

Nadat je een klein beetje olie in de pan warm hebt laten worden, bak je het vlees in de pan bruin. Je kan er ook voor kiezen geheel vegetarisch te koken en het vlees achterwege te laten!

Voeg het teentje knoflook toe en daarna de tomaten die al in stukje gesneden zijn. Dit laat je even 10 minuten sudderen.

OH JA! vergeet de oven niet aan te zetten, zet hem op 180 graden. De oven is warm als je helemaal klaar bent…

Ondertussen kook je de groenten beet-gaar, niet te lang koken, want het gaat nog de oven in natuurlijk en alle lekkere smaken willen we juist behouden en niet kapot koken. En je kookte de aardappelen tot de goed gaar zijn.

Als het goed is ruikt het nu al heerlijk in je huis, naar alle verse producten!

Als je de groenten hebt afgegoten, kunnen ze bij het tomaten-vlees prutje en roer je alles goed om. Je kruid alles met de italiaanse groenten.

Je schept nu alles in een grote ovenschaal en je maakt de puree lekker smeuig, zodat je het netjes over de groenten kunt strijken.

Je maakt alles af, door er wat 30+ geraspte kaas overheen te doen en wat pijnboompitjes.

Hup de opgewarmde oven in, voor 20 minuten!

IK weet zeker dat jij en je gezin hier met smaak van zullen eten,

EET SMAKELIJK

-X Rachelle

——————————————————————————-

chai tea latte 


TUSSENDOORTJE | 5 MINUTEN | 1 PERSOON

Hoe maak je dit heerlijke drankje?

 

~ zorg voor gekookt water en pak je mooiste mok uit de kast

~ laat een chai-tea  theezakje 5 minuten trekken in de mok met heet water

~ maak ondertussen magere houdbare melk of amandelmelk warm in een pannetje. Of als je een opschuim apparaat hebt, doe je het hier in.

~ wanneer de thee goed sterk is, schenk je de melk erbij

~ voeg 1 ster-anijsje toe, dit geeft een heerlijke smaak en geur af aan de thee. Mocht je het lekker vinden en van zoet houden, kan je ervoor kiezen er nog wat ahorn siroop in te doen….

~ kies een lange lepel uit je la en het genieten kan beginnen!

 

Het is zo lekker! Echt een genot met deze kou buiten en het bevat weinig calorieën…Extra fijn!

 

Cheers

~X Rachelle

———————————————————————————-

De mug-cake

Een ontbijt cake-je van havermout dat in 3 minuten klaar is. Klinkt goed he? Is het het ook, super simpel en zo lekker!
Je kan dit ontbijtrecept ook in de oven maken. Maak het dan in een hittebestendig schaaltje en zet deze zo’n 15 minuutjes in de oven op 180 graden.
 
Ik gebruik blauwe besjes, wat hazelnoten en kokos. Superlekker. Je kunt ook ander fruit gebruiken of wat gedroogde cranberries of rozijnen toevoegen. Mmmm. Net wat jezelf lekker vindt. De basis is havermout met banaan. Want dat geeft zo’n lekkere zoete smaak. En voor de langslapers, als je alles de avond van te voren al mengt, hoef je het ’s ochtends alleen nog even in de magnetron te zetten. Perfect ontbijtje dus.
 
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
Halve rijpe banaan
1 ei
2 el havermout
0,5 tl bakpoeder
Handje blauwe bessen
1 el gehakte hazelnoten
1 el geraspte kokos
Snuf kaneel
Snuf zout
 
 
Zo maak je het:
 
Neem een grote mok en prak de banaan glad met een vork. Meng het eitje er doorheen.
 
Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer door.
 
Voeg de gehakte hazelnoten, de gerapste kokos en wat blauwe bessen toe. Meng het nog even kort.
 
Zet de mug cake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuutjes in de oven op 180 graden.
 
Keer de mug cake om op een bordje of lepel hem zo uit de mok op.
 
 
EET SMAKELIJK!!!!
-xx- Rachelle
————————————————————————————

VISROLLETJES UIT DE OVEN

HOOFDGERECHT | 30 MINUTEN | 4 PERSONEN

Zo ontzettend lekker dit recept! Bij ons thuis, kan ook iedereen het waarderen zelfs de kinderen. Het staat dan ook wel 1x per week zeker een keer op tafel!

 

En het is dan juist leuk om te variëren met de soort vis. Zo is mijn zoontje gek op scholletjes en mijn man en ik houden wat meer van de tilapia.

Wat heb je nodig:

Panga filets, scholfilets of tilapia

Philedelphia light

Zout en peper

Ovenschaal

Olijfolie

Prikkers

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht

Smeer de vis in met de Philedelphia

Rol de vis op en steek het vast met een prikkertje

Doe er een klein beetje 30+ KAAS over

Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en bak ze in 20 minuten

 

Je kan er ook voor kiezen om de groenten klein gesneden in de rolletjes te verwerken, zoals bijvoorbeeld wortel, sperziebonen of kool. Maar wij eten het liefst hier lekker brocolli gestoomd bij, of bleekselderij of groene asperges!

Ook heerlijk met courgetti!

Lekker om er aardappelpuree bij te eten of zoals op de foto met couscous.

Ga je het proberen? Het is zeker een aanrader, dus ik zeg DOEN!

 

EET SMAKELIJK